ATP

Pobeda Đokovića i Međedovića u dublu protiv Grka: Srbija ostaje u Svetskoj grupi Dejvis kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 15:25
Novak Đoković i Hamad Međedović Tanjug/FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ
Novak Đoković i Hamad Međedović

Teniska reprzentacija Srbije u okršaju protiv Grčke u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", sačuvala je mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Poslednji poen našoj selekciji doneo je dubl Novak Đoković, Hamad Međedović. Oni su savladali grčku kombinaciju Petros Cicipas i Demetris Azoidis sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Tanjug/FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Hamad Međedović i Novak Đoković

U subotu su Miomir Kecmanović i najbolji svetski teniser, Novak Đoković doneli prva dva boda teniskoj reprezentaciji Srbije koja je tako povela sa 2:0, a sada je dubl samo potvrdio dominaciju i mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Nije dobro počelo za Srbiju, jer je dubl iz Grčke odmah napravio brejk na servis Hamada Međedovića, a potom su i potvrdili svoj servis. Đoković je bo siguran, da bi naši teniseri stigli do brejka na 3:3. Ipak, stvari su se polako vratile na svoje mesto, a pa je naš tim duplim brejkom potvrdio dominaciju. Hamad Međedović je servirao za 6:3 i tako doneo prvi set srpskom timu.

Tanjug/FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Posle pet gemova u nizu našeg dubla, Grci osvajaju prvi u drugom setu. Držaili su servis i srpski igrači, ali se nisu dali ni Grci, pa iako su imali problema uspeli su da dođu do 3:3. Spasili prvu, spasili drugu, ipak nije mogao srpski dubl i treću brejk šansu Grka za 5:3.  Cicipas je pokazao da je odličan na mreži i na taj način doneo je odlučujući poen svom timu. 

Tanos je bio siguran na svom servisu i Grci su dobili drugi set sa 6:3 za za izjednačenje.

Razigrali su se Grci, pa su Međedović i Đoković teže od očekivanog dobijali svoje servise. Čak četiri brejk lopte propustili su naši igrači kod rezultata 2:1, ali je Cicipaas dobro servirao u odlučujućim poenim i doneo izjednačenje, 

Ponovo su naši teniseri imali veliku priliku za preokret. Bilo je čak 40:0 na servis Grkaa kod rezultata 3:2, ali ni ovu šansu nisu iskoristili Đoković i Međedović.

Ipak, sve je došlo na svoje i Srbija je posle sedam neiskorišćenih brejk lopti, koristi osmu i dolazi do 5:3. Bez većih problema srpski dubl je dobio svoj servis i završio treći set za 6:3.