ATP

Srbija i Grčka počinju okršaj u Dejvis kupu: Novak Đoković udarna snaga "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 09:30
Novak Đoković, srpski teniser, predvodi reprezentaciju u Dejvis kup meču s Grčkom Profimedia
Novak Đoković, srpski teniser, predvodi reprezentaciju u Dejvis kup meču s Grčkom

Posle dugih sedam godina čekanja, beogradski ljubitelji tenisa ponovo su u prilici da u čuvenoj prestoničkoj dvorani "Aleksandar Nikolić" na delu vide Dejvis kup reprezentaciju Srbije. Ovog puta u plej-of borbi sa selekcijom Grčke, za opstanak u Dejvis kupu. Bitke su raspoređene na dva dana, a danas na mrežu izlaze Miomir Kecmanović i naša najveća uzdanica, dika, ponos i snaga Novak Đoković

Mlađi Kecmanović (53) u 15 časova staje na crtu Aristotelisu Tanosu (713), na ATP listi značajno lošije rangiranom rivalu iz redova Helena, inače značajno oslabljenih odstustvom njihovog prvog reketa - povređenog Stefanosa Cicipasa.

Posle njih dvojice na teren izlazi svetski a naš osvajač rekordna 24 Grend slema i aktuelni olimpijski prvak, a trenutno četvrtom u singl poretku žreb je za izazivača dodelio Janisa Ksilasa, momka bez ijednog ATP meča.

"Poslednji put kada sam igrao pred svojim navijačima bilo je baš u 'Pioniru' pre sedam godina i ne znam da li ću još ikada do kraja karijere igrati ovde. Zato pozivam sve da dođu i podrže nas...", priznao je Đoković, koji ove sezone nema nijednu turnirsku titulu, ali je zato na Igrama u Parizu ispunio životni san da svojoj zemlji donese najvredniju medalju.

Ni sada mu ne manjka ambicija, u Beograd je stigao pravo iz Nujorka, posle prerane eliminacije sa zandjeg GS u godini, a ako bude dovoljno fokusiran ne bi trebalo da ima problema sa grčkim autsajderom. Kecmanović takođe. 

Selektor svetskog prvaka u tenisu, iz 2010. godine, Viktor Troicki za ovu misiju je pozvao još Dušana Lajovića i Hamada Međedovića, prvog dana vikenda oslobođenih obaveza.