ATP

Rafael Nadal odustao od Lejver kupa: Menja ga Grigor Dimitrov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2024 08:34
Rafael Nadal sa bolnom grimasom na licu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Rafael Nadal sa bolnom grimasom na licu

Španski teniser, Rafael Nadal povukao se sa Lejver kupa iako je pre tri nedelje najavio da će igrati na egzibicionom turniru koji se sledeće nedelje igra u Berlinu.

Kao razlog za ovakvu odluku iskusni teniser je naveo zdravstveno stanje i želju da se na terenu pojavi neko ko može više od njega da doprinese pobedi ekipe Evrope, a organizatori su odlučili da to bude Grigor Dimitrov.

"Zaista sam razočaran što moram da kažem da neću moći da se takmičim na Lejver kupu u Berlinu sledeće nedelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih i u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu pomoći timu da pobedi", poručio je španski teniser i dodao:

 

 

"Imam toliko sjajnih, emotivnih uspomena sa igranja Lejver kupa i zaista sam se radovao što ću biti sa saigračima i sa Bjernom Borgom u njegovoj poslednjoj godini kao kapitenu. Želim timu Evrope mnogo sreće i bodriću ih iz daleka."

Nadal nije odigrao nijedan meč od Olimpijskih igara u Parizu na kojima je već u drugom kolu eliminisan od Novaka Đokovića, a u konkurenciji dublova sa Karlosom Alkarazom ispao je u četvrtfinalu.

Lejver kup je meč između tenisera iz Evrope i ostatka sveta, Evropu će predstavljati Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas i Dimitrov.

Tim sveta predstavljaće Tejlor Fric, Fransisko Serundolo, Frensis Tijafo, Ben Šelton, Alehandro Tabilo i Tanasis Kokinakis.