ATP

Novak Đoković "rasprodao" Masters u Šangaju: Olimpijski šampion mamac za publiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 11:48
Novak Đoković, srpski teniser, drastično uticao na prodaju karata za Masters u Šangaju Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Novak Đoković, srpski teniser, drastično uticao na prodaju karata za Masters u Šangaju

Novak Đoković nije baš uvek i svuda rado viđen gost, iako je najbolji teniser sveta svih vremena debelo zadužio istoriju kompletnog sporta, ali ga zato u Aziji obožavaju. Najnoviji dokaz je reakcija na njegovu potvrdu učešća na Mastersu u Šangaju (30. septembar - 13. oktobar).

Prema rečima direktora turnira ATP serije 1.000, Majkla Luevana, uaznice su planule posle objave osvajača zlatne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu i jedinog osvajača 24 Grend slema, uz more drugih rekorda. 

"Novak je poslao poruku svojim kineskim navijačima u kojim im je poručio da dolazi, i prodaja karata preko internuta je eksplodirala. Odgovor na njegov povratak bio je fenomenalan. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo dočekati i igrače poput Janika Sinera, Karlosa Alkarasa, Danila Medvedeva, našeg šampiona 2019 i našeg aktuelnog šampiona Huberta Hurkača. Prošle godine Hubert i Rubljov su jedno od najneverovatnijih finala koje je Azija ikad videla", rekao je Luevano.

Novak je u prošlosti imao dosta uspeha na ovom takmičenju, a pre nekoliko nedelja je potvrdio dolazak posebnom porukom koju je poslao navijačima u Kini.

"Ni Hao! Ovde Novak. Ne mogu da dočekam da se vratim u Šangaj i da opet igram. Pet godina je prošlo od mog polednjeg turnira u Kini. Nedostaju mi moji kineski navijači, nedostaje mi igranje na tlu nKine. Imao sam tako mnogo uspeha svih tih godina u Šangaju. Fantastične uspomene. Svim mojim navijačima kažem, nadam se da se vidimo tamo i hajde da uživamo u tenisu u Ćižong tenis centru u Šangaju", napisao je Novak, kog u međuvremenu čekaju nastupi na meču Dejvis kup reprezentacija Srbije i Grčke, 14. i 15. septembra u Beogradu.