ATP

Viktor Troicki: Srbija veliki favorit protiv Grčke, ali ih nećemo potceniti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 12:33
Viktor Troicki selektor Srbije MN Press
Viktor Troicki selektor Srbije

Teniska reprezentacija Srbije, predvođena Novakom Đokovićem ovog vikenda igra protiv Grčke mečeve za opstanak u Svetskog grupi Dejvis kupa. Naša reprezentacija dočekaće selekciju iz komšiluka 14. i 15. septembra u dvorani "Aleksandar Nikolić", a pored najboljeg tenisera svih vremena, selektor Viktor Troicki može da računa i na Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića.

"Tim nam je kompletan, svi igrači su tu i spremni, motivisani. Uslovi su nam savršeni u Pioniru, prethodnih puta smo ovde pobeđivali, nadamo se da ćemo nastaviti u tom stilu. Vidimo da smo jači, želimo da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke", rekao je na konferenciji za medije Viktor Troicki.

Laslo Đere neće igrati u Dejvis kupu zbog povrede, ali to ne brine našeg selektora, koji će imati dovoljno igrača na raspolaganju protiv Grka.

"Trenutno me ništa ne brine, u najjačem smo sastavu, osim povređenog Lasla. Želimo da popravimo utisak iz Kraljeva, nešto na šta nismo navikli. Želimo što pre opet da budemo među najboljim ekipama, videli smo i prošle godine šta je bilo, bili smo i blizu, ali i dalje želimo taj najviši stepenik. Uprkos ovog puta slabog protivnika, svi su motivisani i željni, hvala im na tome – dok je tako, imamo šansu da prođemo dobro."
 

MN Press

 

 

 

Srpski teniseri nisu se proslavili na US Openu.

"U Americi nije bilo uspešno za naše. Keca je igrao dva teška meča, nesrećno je izgubio od Muzetija, možda bi išao dalje da je prošao. Hamad nije igrao na svom nivou iako se kvalifikovao, Duci je imao teškog protivnika i izdržao je dva dobra seta protiv Medvedeva. Nole je tu, i dalje želi, neuspešna grend slem sezona, ali ostvario je svoj glavni cilj – želi da pomogne i protiv oslabljenog protivnika, i daje primer svima. Tu su i mlađi, mogu da napreduju ove nedelje uz celokupan sjajan tim ljudi. Možda ovo posluži i za tempiranje forme pred finiš sezone."

Troickog raduje što će se mečevi Dejvis kupa igrati ponovo u srpskoj prestonici.

"Svi smo željni Beograda. U Kraljevu smo do februara imali sjajne rezultate, ali sad smo hteli da krenemo ispočetka. Neizmerno nam je drago što je puna hala, radujem se dobroj atmosferi, da i mlađi osete čar Pionira. Ovde je u našoj teniskoj istoriji bilo izvanredno, slušao sam i priče. Drago mi je što smo ponovo ovde."

Govorio je i o selekciji Grčke.

"Teško ih je bilo skautirati. Gledali smo malo, njima tu nije ni Sakelaridis, osim Stefanosa… Ove ostale sam prvi put video ovde, ima jedan levoruki igrač. Fokus je na nama ko god da je protivnik. Očigledno smo favoriti, nećemo ih potceniti, uradićemo još skautinga, ali sve je do nas", zaključio je selektor Viktor Troicki.