ATP

Američko polufinale US Opena pripalo Fricu: Tijafo imao vođstvo, ali ne i snage za pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 08:19
Tejlor Fric slavi prolazak u finale US Opena Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson
Tejlor Fric slavi prolazak u finale US Opena

Nijedan teniser iz Sjedinjenih Američkih Dražava nije uspeo da osvoji trofej na US Openu još od 2003. godine kada je to pošlo za rukom Endiju Rodiku, a sada će taj uspeh pokušati da ponovi Tejlor Fric. On je u, za Amerikance, velikom polufinalu poslednjeg Grend slema u sezoni bio bolji od zemljaka Frensisa Tijafoa i za trofej će se boroti protiv Janika Sinera – 3:2 (4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1).

Prvi Amerikanac koji se u poslednjih 15 godina domogao borbe za trofej na terenima "Flešing Medouza" nije dobro otvorio meč, imao je konstantan zaostatak za zemljakom, ali je u posledna dva seta "ubacio u višu brzinu" i uz preokret stigao do prvog finala Gen slema.

 

 

Trenutno 12. igrač na ATP lsti imaće težak posao u finalu protiv daleko iskusnijeg Sinera, inače lidera u poretku najboljih igrača sveta, ali će uz sebe imati prepune tribine stadiona "Artur Eš" i ne odustaje od svog sna.

"Ostao mi je još jedan korak. Spreman sam za veliku borbu, znam da će s druge strane mreže biti najbolji igrač na ATP listi, ali ne želim da odustanem. Boriću se do kraja i nastavljam ds anjam“, rekao je Fric.

Finalni meč ovogodišnjeg izdanja US Opena zakazan je za nedleju, 8. septembra u 20.00 časova.