ATP

Drejper se borio, povraćao na terenu od muke, ali nije uspeo da savlada Sinera: Italjan u finalu US opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 08:00
Janik Siner proslavlja plasman u finale US Opena Tanjug/AP Photo/Adam Hunger
Janik Siner proslavlja plasman u finale US Opena

Trenutno najbolji teniser sveta, Janik Siner uspeo je da savlada Džeka Drejpera i plasira se u prvo finale US Opena  - 3:0 (7:5, 6:6(3), 6:2).

Britanac je u ovom susretu bio potpuni autsajder, ali daleko od toga da se obrukao. Šta više, pružio je fenomenalan tenis i u prva dva seta pošteno namučio favorita.

Drejper je "gurao" do krajnjih granica svojih mogućnosti, trudio se da se suprostavi Sineru, pa je tako u drugom setu čak povratio na terenu od muke, što mu se već dogodilo na Australijan openu. Očigledno da Britanac veoma teško podnosi veliku vrućinu i vlažnost vazduha, a u Njujorku je upravo to bio slučaj.

 

 

"Cele nedelje je bilo teško igrati, ali ovoga puta je bilo preteško. Bilo je trenutaka meča u kojima sam osećao anksioznost, nisam umeo da se izborim sa tim i telo je reagovalo na taj način da sam osećao mučninu. Igrao sam protiv najboljeg na svetu i ne mogu da kažem da sam nezadovoljan partijom koju sam pružio“, rekao je posle meča Drejper.

Siner je, s druge strane, veoam srećan nakon što je uspeo da se plasira u prvo finale US opena u karijeri.

"Drejper je igrao odlično, morao sam mnogo da se pomučim da bih ostvario ovaj uspeh i sada se spremam za finale. Motivisan sam da osvojim trofej i daću sve od sebe da do toga dođem“, rekao je Siner koji će se za pehar na US openu boriti u nedelju od 20.00 časova, a rival će mu biti Tejlor Fric.