ATP

Cicipas odustao od megdana s Đokovićem: Grčka na Srbiju bez prvog reketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 19:50
Stefanos Cicipas, grčki teniser, ne dolazi na Dejvis kup meč sa Srbijom Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Stefanos Cicipas, grčki teniser, ne dolazi na Dejvis kup meč sa Srbijom

Dejvis kup reprezentaije Srbije i Grčke igraće sledećeg vikenda međusobno u Beogradu, ali naša publika ostaće uskraćena za očekivani derbi okršaj Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa, jer je prvi reket Helena otkazao učešće u zadnji čas, pa neće na cru najboljem teniseru sveta svih vremena.

I jednom i drugom ne ide dobro ove sezone u ATP turu, ali je Grk odlučio da se na neko vreme povuče sa terena, posle neuspeha na US Openu, na kom je naš najjači adut i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ovog leta, ostao bez prošlogodišnje titule i prilike da se do kraja bori za 25. Grend slem krunu. 

 

 

Kako bilo, naši teniseri će sa treninzima pred ovaj meč početi u ponedeljak, a dva dana posle Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Hamad Međedović i on održaće zajedničku konferenciju za medije. Sparing partner biće im Marko Maksimović, iz juniorskog pogona nacionalnog toma, dok se na Lasla Đerea nije moglo računati zbog povrede. 

Podsetimo, Srbija je u februaru doživela debakl protiv Slovačke kada je izgubila sa 5:0 i zato se nije domogla finalnog turnira Dejvis kupa, pa sada mora da pobedi Grčku ukoliko želi da ostane u Svetskoj grupi. To će probati da napravi uz podršku navijača u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".