ATP

Fric bolji od Zverava: Amerikanac se plasirao u polufinale US Opena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.09.2024 08:05
Tejlor Fric slavi plasman u poluifnale US Opena Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Tejlor Fric slavi plasman u poluifnale US Opena

Američki teniser Tejlor Fric plasirao se u polufinale US Opena nakon što je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država pobedio Nemca Aleksandera Zvereva - 7:6 (7:2), 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).

Meč između domaćeg igrača koji je 12. na ATP listi i četvrtoplasiranog Nemca je trajao tri sata i 29 minuta, a oba tenisera su prikazala vrhunski tenis u kojem je publika mogla da uživa.

I fric i Zverev su su zadržali svoj servis u prvom setu, pa je pobednik tog perioda meča morao da bude rešen nakon taj-breka, a Nemac je u drugm setu napravio brejk u osmom gemu i na taj način izjednačio na 1:1.

 

 

Fric je poveo 3:0 u trećem setu, ali je Zverev u petom gemu vratio brejk. Američki teniser je u desetom gemu ponovo napravio brejk i tako poveo 2:1 u setovima.

Nije bilo brejkova u četvrtom setu. Američki teniser je bio bolji u taj-brejku rezultatom 7:3, na taj način je došao do pobede i najvećeg uspeha u karijeri na grend slem turnirima.

Fric će u polufinalu US Opena igrati protiv boljeg iz duela između Bugarina Grigora Dimitrova i Amerikanca Frensisa Tijafoa.