ATP

Danil Medvedev i Džek Drejper četvrtfinalisti US Opena: Maksimalni Rus i Britanac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 22:30
Danil Medvedev, ruski teniser, ušao u četvrtfinale US Opena Guliver/AP Photo/Luca Bruno
Danil Medvedev, ruski teniser, ušao u četvrtfinale US Opena

Ruski teniser Danil Medvedev i Britanac Džek Drejper brzo i lako su se plasirali među Top osam učesnika muškog singla na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država. Tako što su obojica osvojla sva tri seta. 

Grend slem šampion iz Moskve "počistio" je sa terena "Artura Eša" Portugalca Nuna Borhesa - 6:0, 6:1, 6:3, za šta mu je bilo dovoljno da udara lopticu samo jedan sat i 48 minuta. Za brutalno bolno iskustvo nedoraslog rivala.

 

 

Luzer je malo jači otpor pružio samo u trećem setu, kada je prvi došao do brejka i poveo s 2:1, ali ga je iskusni "baćuška" ubrzo kaznio za to, kao što je tokom celog susreta leteo po betonu i pogađao gde je hteo.  

I sada mirno čeka ishod meča Janika Sinera i Tomija Pola, dok neverovatnig Drejpera zanima ishod duela Aleks De Minora i Džordana Tompsona. Nakon što je sam ekspresno eliminisao Čeha Tomaša Mahača -  3:0 (6:3, 6:1, 6:2). 

Tokom meča na "Luj Armstrong" stadionu britanski igrač je u sva tri seta napravio po dva brejka, dok njegov protivnik nijednom nije uspeo da osvoji gem na servis rivala. Za novi čin dominacije Britanca na US Openu 2024.