ATP

Miomir Kecmanović ispao i u dublu: Srbina baš neće na US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 10:00
Miomir Kecmanović i raoman Safijulin, srpski i ruski teniser, izbačeni sa US Opena Profimedia
Miomir Kecmanović i raoman Safijulin, srpski i ruski teniser, izbačeni sa US Opena

Miomir Kecmanović definitivno je završio učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, pošto je posle eliminacije u singlu zaustavljen i u dubl konkurenciji.

On i njegov partner Roman Safijulin nisu našli način da prebrode meč startnog kola Grend slema u Njujorku, jer su naišli na belgijski zid u liku Sandera Žila i Jorana Fligena - 1:2 (4:6, 7:6, 2:6). I pali posle dva sata i 17 minuta.

Pobednici će u drugom kolu US Opena igrati protiv Hrvata Mate Pavića i Marsela Arevala iz Argentine, zahvaljujuči tome što su u prvom setu napravili brejk u 10. gemu, a posle izjednačenja u setovima, oduzeli srpsko-ruskom tandemu gemove na njegov servis u prvom i sedmom gemu.

Podsećamo, Kecmanović je dan ranije ispustio dve meč lopte u drugom kolu pojedinačnog dela turnira, protiv Italijana Lorenca Muzetija - 2:3 (6:3, 4:6, 4:6, 6:2, 5:7). I propustio priliku da značajnije produži boravak u SAD. 

Danas je i srpska teniserka Nina Stojanović ispala iz dubla, pošto su ona i Holanđanka Aranča Rus u prvom kolu izgubile od Meksikanke Đulijane Olmos i Ruskinje Aleksandre Panove - 1:2. Meč je trajao jedan sat i 42 minuta.