ATP

Siner u trećem kolu US Opena: Hurkač neočekivano ispao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 20:47
Janik Siner se nedavno našao u centru doping skandala Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)
Janik Siner se nedavno našao u centru doping skandala

Najbolji teniser sveta Italijan Janik Siner plasirao se u treće kolo US Opena u Njujorku, pošto je večeras u drugom kolu bio bolji od Amerikanca Aleksa Mikelsena 6:4, 6:0, 6:2. S obzirom da u poslednje vreme mladi as ima velikih problema u vezi sa doping skandalom na Indijan Velsu, deluje da je uspeo pronaći pravi način da se "isključi" i stavi ove probleme sa strane. 

Meč je trajao jedan sat i 39 minuta. Siner će u trećem kolu igrati protiv Australijanca Kristofera O'Konela, koji je bio bolji od Italijana Matije Belučija 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

 

 

Sedmi teniser sveta Poljak Hubert Hurkač eliminisan je večeras u drugom kolu US Opena od Australijanca Džordana Tompsona 7:6 (7:2), 6:1, 7:5.

Tompson će u narednom kolu igrati protiv Italijana Matea Arnaldija, koji je pobedio Rusa Romana Safijulina 6:2, 6:4, 6:4.

Plasman u treće kolo izborio je i Čeh Tomas Mahač, koji je savladao domaćeg tenisera Sebastijana Kordu 6:4, 6:2, 6:4. 

Podsećanja radi, i Janik Siner, i Karlos Alkaraz, nalaze se na suprotnoj strani žreba od Novaka Đokovića, tako da ćemo eventualnu reprizu finala Australijan opena, odnosno Olimpijskih igara i Vimbldona, moći da gledamo tek od finala turnira. Siner do sada nije imao prilike da osvoji otvoreno prvenstvo Amerike.