ATP

Mnogo je napredovao: Đoković o sledećem rivalu Alekseju Popirinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 11:50
Novak Đoković, srpski teniser, hvali sledećeg rivala na US Openu Tanjug/(AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Đoković, srpski teniser, hvali sledećeg rivala na US Openu

Novak Đoković trokorakom je preskočio Lasla Đerea u drugom kolu US Opena, a da bi nastavio s odbranom trona na jedinom Grend slemu u SAD moraće da izađe na kraj sa Aleksejem Popirinom.

Najbolji teniser sveta svih vremena, trenutno drugi reket sveta i četvorostruki pobednik turnira serije 2.000 u Njujorku ide, dakle, na 28. nosioca turnira, pošto je prethodno Australijanac izbacio Španca Pedra Martineza rezultatom 6:2, 6:4, 6:0.

Novak protiv Popirina vodi 3-0 u međusobnim okršajima, a dva duela odigrali su ove godine. U 2. kolu Australijen Opena (3:1) i 3. kolu Vimbldona (3:1), pa vlasnik 24 GS trofeja nada da ni ovog puta neće morati da ide u peti set. Mada veoma ceni mlađeg kolegu. 

"Biću srećan ako ga opet pobedim u četiri seta. Sve je bliže. Mnogo je napredovao. Oduvek smo znali da ima sjajne servis i forhend, ali popravio je bekhend i kretanje. Konstantniji je, ne greši toliko kao ranije. U naletu je, ima samopouzdanja, nema razloga da ne ide na pobedu. Ipak, znam šta da očekujem, analiziraću mečeve iz Australijan opena i sa Vimbldona, uradiću domaći", poručio je Đoković posle meča sa Đereom, koji je zbog problema sa kukom odustao od borbe u trećem setu, dok su Novaka mučile druge stvari. 

Inače, olimpijski šampion sa nedavnih Igara u Parizu jutros je oborio još jedan rekord, postavši prvi teniser u istoriji koji je ostvario više od 90 pobeda na svakom od četiri Grend slema.