ATP

Fizičko mučenje, samo je bilo pitanje ko će duže izdržati: Danijel Evans smožden posle rekordno dugog meča US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 12:10
Danijel Evans, britanski teniser, akter najdužeg meča u istoriji US Opena Guliver/(AP Photo/Simon Baker
Danijel Evans, britanski teniser, akter najdužeg meča u istoriji US Opena

Šta god da udaru u nastavku Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, Danijel Evans je već dobio mesto u istoriji US Opena. Zajedno sa Karenom Hačanovim, jer je njihov meč od pet sati i 35 minuta najduži u istoriji jedinog Grend slema na tlu SAD. 

Britanac je u prvom kolu bio bolji od Rusa tek posle pet iscrpljujućih setova u kom su viđena tri taj-brejka - 3:2. Pre njih rekord su držali Stefan Edberg i Majkl Čeng, čije je polufinale iz 1992. godine trajalo pet sati i 26 minuta.

"Bila je to duga, duga borba. Mislim da sam veći deo meča igrao prilično dobro. Fizički sam se mučio, kao i Hačanov. Na kraju je bilo ključno ko će duže izdržati", rekao je smoždeni Evans (34 godine), koji je u setu odluke gubio s 0:4, u trenutku kada je rival (28) imao čak četiri brejk lopte za još ubedljviije vođstvo. 

Bio je to peti međusobni meč Evansa (184. igrač sveta) i Hačanova (22. na ATP listi), a Evans je svaki put pobedio. Britanski predstavnik će u drugom kolu US Opena igrati protiv 36. reketa sveta, Argentinca Mariana Navonea. 

Inače, Evansova pobeda još je veće iznenađenje kada se u obzir uzme da je na turnir došao u lošoj formi, sa svega četiri pobede i 17 poraza od početka godine.