ATP

Međedović začuđen fizičkim padom, Medvedev hvali svoju "žrtvu" Lajovića: Srbi ispali sa US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 07:40
Hamad Međedović, srpski teniser, eliminisan u prvom kolu US Opena Guliver/AP Photo/Trevor Collens
Hamad Međedović, srpski teniser, eliminisan u prvom kolu US Opena

Srpski tenis od prošle noći ima dvojicu manje predstavnika na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, jer ni Hamad Međedović ni Dušan Lajović nisu uspeli da savladaju startne prepreke. 

Mladić iz Novog Pazara imao je dva vođstva u setovima (1:0 i 2:1 u setovima), ali na kraju je ispratio Mađara Fabijena Marožana u duel sa Rusom Danilom Medvedevim - 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4. Ponajviše zahvaljujući gubitku snage u petom setu, tokom kog je dva puta tražio medicinski tajm-aut i do 4:4 bio egal sa rivalom. 

 

 

"Nisam ni ja baš siguran šta se desilo, znojio sam se više nego obično, a uslovi nisu bili tako teški. Podbacio sam fizički jako, što je čudno jer sam se dobro fizički osećao. Analiziraću šta je bilo. Znam kakve sam treninge radio, mislim da sam napredovao u tom smislu. Posle prvog seta, ne znam da li sam na 50 posto mogućnosti svojih mogao da igram. Džaba da si i najbolji na svetu ako nemaš fiziku da ispratiš...", razočaran je bio Međedović.

Mladog tenisera pogađa i to što je "bio daleko od svog nivoa", mada kaže da je dao sve od seve, a u prvom komentaru posle poraza konstatovao je i da nije bio nervozan pre izlaska na teren, kao i da je imao razrađenu taktiku, Ali, avaj... 

"Teniski nije velika razlika… Ne znam, jako čudno šta se desilo. Nisam se nadao da ću fizički podbaciti, kada znam koliko smo radili. Sve je počelo od znojenja, gubio sam previše vode. Negde sam napravio propust, da li danas ili juče, analiziraću, pa ću videti", zaključio je Međedović, koji je u slučaju drugačijih ishoda za narednog protivnika mogao da ima Lajovića.

 

 

Međutim, iskusni Beograđanin nije izašao na kraj sa Medvevim - 1:3 (3:6, 6:3, 3:6, 1:6), na Grend slemu u Njujorku. 

"Težak meč. Dušan je igrao dobro, prva dva seta igrao je vrlo dobro. Srećan sam što sam ipak uspeo da zadržim nivo igre. U drugom setu i ja sam igrao dobro, ali je on bio bolji. Kasnije je malo pao, a ja držao nivo i uspeo sam da budem bolji. Srećan sam što idem dalje", prokomentarisao je Medvedev.

U noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu (02.30) na teren će još dva Srbina, tako što će branilac titule Novak Đoković i Laslo Đere u međusobnom reketenju odlučiti ko ide dalje, a ko mora da spakuje kofere.