ATP

Đere realan: Šanse vam nisu sjajne kada vam je Novak preko puta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 10:30
Laslo Đere ponovo na US Openu igra sa Novakom Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II, File
Laslo Đere ponovo na US Openu igra sa Novakom

Laslo Đere se mučio sa povredama i formom tokom ove godine, ali kada se činilo da previše poklanja Jan Lenardu Štrufu pokazao je kvalitet, pobedio 3:2 i zakazao novi duel an US Openu sa Novakom Đokovićem.

Prošle godine u trećem kolu je imao 2:0 u setovima, ali i Novaka spremnog da se ne preda zemljaku. Usledio je vrhunski tenis jednog od najbolji tenisera u istoriji i preokreta od 3:2. Kasnije je Novak počistio sve rivale i osvojio 24. Grend Slem. Na putu za 25. opet ga čeka saigrač iz reprezentacije Srbije.

"Nema tu šta puno da se kaže o meču sa Novakom. Fizički ću biti spreman, nadam se da će i ruka biti dobro. Svi dobro znamo ko je Novak i šta je sve postigao u tenisu. Brojevi su na njegovoj strani – ne samo protiv mene, nego protiv bilo koga. Prošli put sam igrao odlično i bio sam u dobroj formi, jako dobro sam odigrao. Svakako, šanse vam nisu sjajne kada je Đoković sa druge strane mreže, ali danas sam se opet uverio da je ovaj sport veoma čudan. Par puta mi je došlo da spakujem torbe i da odem kući, a na kraju sam preokrenuo i pobedio", kaže Đere.   

 

 

Duel u prvom kolu US Opena bio je jako čudan, istakao je Đere.

"Bilo je mnogo uspona i padova. Imao sam i manjak samopouzdanja, posebno posle promašenog forhenda na 6:2 u taj breku. Sa osnovne linije sam bio OK, ali servis mi je pravio mnogo problema. Ovo mi je najveća pobeda ove godine i drago mi je zbog toga. Nadam se da je ovo početak povratka posle operacije i cele slabe sezone", očekuje Đere.