ATP

Nišioka predao u petom setu, Kecmanović ga tešio dok se previjao od bolova zbog grčeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 07:20
Miomir Kecmanović igra protiv Muzetija u drugom kolu Tanjug/AP Photo/Pamela Smith
Miomir Kecmanović igra protiv Muzetija u drugom kolu

Miomir Kecmanović se plasirao u drugo kolo US opena u triler meču protiv Japanca Jošihita Nišioke koji je zbog povrede predao meč u petom setu pri vođstvu srpskog tenisera 1:0 (7:6, 2:6, 5:7, 7:5). U drugom kolu igraće protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je pobedio Amerikanca Rajlija Opelku 3:1 (7:6, 1:6, 6:1, 7:5).

Kecmanović je bio na pragu eliminacije jer je Nišioka u četvrtom setu na svoj servis imao dve meč lopte. Uspeo je Kecmanović da se izvuče a zatim drugim brejkom izjednači na 2:2.

Na kraju tog seta videlo se da Japanac ima problema sa grčevima, Miomir je bez teškoća dobio prvi gem petog seta, a Nišioka više nije mogao da stoji od bolova. Odmah mu je porišao Miomir, sedeo pored njega dok mu se ukazivala pomoć. 

 

 

"Pitao sam ga hoće li vodu, gel, ali to kada se desi, moraš da istrpiš. Drago mi je da sam uspeo da izvučem na mišiće. Težak meč, imao sam osećaj da igram protiv zida, u nekim momentima nisam znao šta da radim. Uslovi su ovde očajni, sporo je i teško, što mi nikako ne odgovara. Odigrao sam bolje nego prethodnih nedelja i uspeo nekako da pobedim", rekao je Kecmanović.

Divan gest srpskog tenisera koji će u narednoj rundi imati za rivala Lorenca Muzetija.

"Dobio sam ga prošli put, ko zna, sve može da se desi. Sutra ćemo da spremamo meč, on igra dobro u poslednje vreme. Da se oporavim što bolje mogu, to je cilj", zaključio je srpski teniser.