ATP

Siner i na US openu o dopingu: Tretiran sam kao i svi ostali teniseri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 10:12
Janik Siner je još jednom morao javno da se pravda Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP
Janik Siner je još jednom morao javno da se pravda

Janik Siner je prošao pravu malu golgotu prethodnih nedelja zbog pozitivnog dopinga i odluke teniske organizacije za integritet (ITIA) da nije kriv. Digao se teniski svet, govorio o duplim aršinima jer kazna oduzimanja bodova i novca osvojenog u Indijan Velsu ni izbliza nije bila ekvavilentna kaznama koje su drugi teniseri dobijali u prošlosti zbog pozitivnog anti doping testa.

Po dolasku na US open, prvi teniser sveta je ponovo morao da govori o "svom slučaju".

"Očigledno, zbog pozicije u kojoj se nalazim, mogao sam da uzmem kvalifikovane ljude. Da se to dogodilo nekim drugim igračima, bilo bi drugačije. Ali ponavljam, tretiran sam kao svi drugi. Razlog zašto sam nastavio da igram je što smo znali tačno kako je ušlo u moj sistem i odakle je klostebol došao. Bio je iz spreja. Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug, bio je još više opterećujući jer iako znate da kakav će biti rezultat, i dalje ne znate šta će biti na kraju. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećan", rekao je Siner.

Siner se sada sprema za početak US Opena i duel u prvom kolu sa Mekdonaldom (utorak).

"Bilo je veoma teško vreme, neizvesno vreme, srećan sam što je završeno jer sam skinuo dosta tereta sa leđa. Voleo bih da nijedan igrač ne prođe kroz ovo, nadam se da će ljudi shvatiti zašto su mi dozvolili da igram i zašto sam proglašen nevinim. Mislim da sam objasnio sve kako je bilo i kako je trebalo da bude. Mislim da su sproveli istragu na isti način kako bi za svakoga. Nadam se da svi mogu da shvate to i da nastavimo dalje", zaključio je Italijan.