ATP

Postoje dva koloseka pravde, jedan je površan: Oglasio se smenjeni saradnik dopingovanog Janika Sinera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 12:52
Janik Siner, italijanski teniser, sa svojim timom saradnika Guliver
Janik Siner, italijanski teniser, sa svojim timom saradnika

Danima teniski svet bruji o dopingovanju Janika Sinera, ali i preblagoj kazni sa odličnog italijanskog tenisera, a sada se prvi put od otkrivanja martovske afere oglasio i njegov doskorašnji fizioterapeut Đalomo Naldi.

On i kondicioni trener Umberto Ferara označeni su kao glavni krivci što je zabranjeni anabolički steroid klostebol, putem spreja koji su oni koristili u vreme Mastersa u Indijan Velsu, dospeo do kože i krvotoka prvog reketa sveta.

"Zaista je tačno da postoje dva koloseka pravde: pravi koji se odnosi na sankcije sudova i onaj (nažalost efikasniji) koji podrazumeva sankcije od strane medija. Ovaj drugi je prečesto površan i retko je zasnovan na konkretnim činjenicama, koje su u ovom slučaju, štaviše, javne.

Kao gledalac, uvek sam se pitao šta je cilj kada se ravnog slučaja pravi spektakl, ako ne da sudim, stvaram ili uništavam ljude i njihovu reputaciju. Danas kada sam ja protagonista, imam potvrdu za to
!", napisao je na društvenim mrežama jedan od dvojice saradnika koje je Siner smenio pre neki dan. 

Naravno, Naldi nije propustio priliku da se zahvali Sineru i svim ljudima oko njega, s kojima je sarađivao. 

"Pre godinu i po dana pridružio sam se fantastičnoj grupi, koju čine dobri ljudi, odlični profesionalci, saputnici. Sa njima sam doživeo trenutke radosti i bola, podelio emocije,uživao u pobedama i proživljavao poraze. Sa ljudima iz ove grupe stvorio sam jaku vezu, ali pre svega uspeo sam da ostvarim velike ciljeve, koji su nam pomogli da uđemo u istoriju italijanskog tenisa.

Ponosan sam što sam bio deo ovog sjajnog tima, svestan da bio 100 odsto profesionalan, ali i da sam dao više, jer kada uložiš svoje srce sigurno je da daješ više. Boli pomisao da više nisam deo toga, teško je ne biti u boksu sa timom i navijati za Janika, ali moraću brzo da se naviknem...", poručio je Italijan, poželevši sreću svom doskorašnjem šefu "Janik, šampion si", na dolazećem US Openu a li i do kraja karijere.