ATP

Prvo Đoković, pa Alkaraz prekinuli današnje treninge: Problemi favorita za krunu US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 19:25
Novak Đoković, srpski teniser, prekinuo današnji trening u Njujorku Tanjug/AP PHoto/Martial Trezzini/Keystone
Novak Đoković, srpski teniser, prekinuo današnji trening u Njujorku

Novak Đoković i Karlos Alkaraz trenirali su danas, na susednim terenima, u teniskom kompleksu u Njujorku, ali su i jedan i drugi teniser prekinuli rad, dva dana pre početka Otvorenog prvenstva SAD (26. avgust - 8. septembar). 

Samo iz različitih razloga, kažu prve vesti s lica mesta. Najbolji teniser sveta svih vremena, iz Srbije, to je uradio da bi manji teren zamenio većim, jer mu je to više odgovaralo, u oba slučaja sparingujući sa iskusnim švajcarskim kolegom Stenom Vavrinkom.

Mladi Grend slem šampion iz Španije razmenjivao je udarce sa Fransiskom Serundolom, ali samo dok nije iskrenuo skočni zglob, posle čega se momentalno uputio ka izlazu. Na pregled ili radi mirovanja iz predostrožnosti, vreme će pokazati. 

 

 

U prvoj rundi se Alkaraz sastaje sa Lijem Tuom iz Australije, u meču koji je na programu sledećeg utorka, dok Novak u odbranu titule na zadnjem sezonskom Grend slemu kreće dan ranije. Protiv rivala s kojim nema zajedničku istoriju.

Protivnik novopečenog olimpijskog šampiona biće malo poznati Radu Albot iz Moldavije, u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu, negde oko 02.30. časova, pa ko može rano da ustaje neka izvoli.

U međuvremenu će obojica održati završne konferencije za medije i iz prve ruke objasniti da li je sve u redu s njima pred turnir, čijem pobedniku sleduje 2.000 ATP bodova. Podsećamo, Đoković je pre par meseci morao na operaciju meniskusa, ali to ga nije sprečilo da izdominira na Olimpijskim igrama u Parizu.