ATP

Novinari ispitivali Sinera za doping: Ne mogu da kontrolišem reputaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 22:40
Siner je optužen za upotrebu nedozvoljenih supstanci na Indijan Velsu. Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Siner je optužen za upotrebu nedozvoljenih supstanci na Indijan Velsu.

Teniski svet je trenutno u potpunosti fokusiran na doping skandal, sa centralnom figurom u liku Janika Sinera. Italijanski teniser je optužen da je koristio doping na Indijan Velsu, ali je ta priča došla pod reflektore znatno kasnije, zbog čega se i digla velika prašina. 

Siner je zbog toga odgovorao na pitanja novinara u vezi sa doping skandalom uoči US Opena, a najzanimljivije su bile reči o njegovoj reputaciji nakon ove neprijatne situacije. 

"Da, to je dobro pitanje. Za mene, uvek verujem da sam nastavio da igram tenis jer sam u svom umu znao da nisam učinio ništa loše. Znao sam da sam bio veoma čist i da sam uvek bio posvećen da budem pošten igrač. Očigledno, izlazak ove obaveštenja može promeniti nekoliko stvari, ali ko me dobro poznaje zna da nisam učinio i nikada ne bih učinio nešto što je protiv pravila", rekao je Siner i nastavio u dahu: 

 

 

"Očigledno je bilo veoma težak trenutak za mene i moj tim. Još uvek je, jer je sve ovo još uvek sveže. Da, videćemo. Takođe znam ko su moji prijatelji i ko nisu, jer moji prijatelji znaju da nikada ne bih učinio nešto tako, i ostaju uz mene. Što se tiče reputacije, videćemo sada kako će dalje ići, jer ovo ne mogu baš da kontrolišem. Videćemo".

Janik Siner će se u utorak sudariti Mekenzijem Mekdonaldom u prvom kolu američkog Grend slema.