ATP

Đorđe Đoković potvrdio: Aktivno radimo na tome da Beograd postane domaćin dva ATP turnira na betonu i šljaci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 19:50
Đorđe Đoković, direktor turnira u Beogradu MN Press
Đorđe Đoković, direktor turnira u Beogradu

Teniska publika u Srbiji uživaće u još jednom spektaklu, jer se ATP turnir iz serije 250 vratio u Beograd. Direktor turnira, Đorđe Đoković, potvrdio je da turnir počinje 2. novembra, a završava se 9. novembra u najvećoj beogradskoj hali. 

Beograd je preuzeo organizaciju turnira nakon što je Hihon odustao, a planiranje događaja, koji će se održati početkom novembra, je već u punom jeku. 

 

 

Zbog nepredviđenih okolnosti i kašnjenja u odluci ATP-a, nismo imali mogućnost za promene u rasporedu turnira. Iskreno se zahvaljujemo Tanjii Savić na razumevanju i fleksibilnosti u vezi sa promenom datuma njenog koncerta. Cenimo njen profesionalizam i želimo joj uspeh u daljem radu,“ izjavio je Đorđe Đoković.

Beograd je do 2022. bio domaćin ATP turnira na šljaci, a Đoković se nada da bi novo domaćinstvo moglo postati dugoročno.

Sad imamo dvogodišnju licencu i turnir će se održati i sledeće godine. Aktivno radimo na tome da Beograd postane domaćin dva ATP turnira godišnje, na različitim podlogama – beton i šljaka. Verujemo da ćemo ovaj cilj ostvariti u bliskoj budućnosti,“ dodao je Đoković.