ATP

Janik Siner krivicu za doping skandal svalio na dvojicu saradnika: Tandem dobio otkaz pred US Open

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 15:40
Janik Siner, italijanski teniser, prekinuo saradnju s dva člana svog tima Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Janik Siner, italijanski teniser, prekinuo saradnju s dva člana svog tima

Janik Siner u napad na Grend slem titulu u Njujorku kreće bez dvojice dosadašnjih saradnika, pošto je malo pre početka Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu (26. avgust - 8. septembar) otpustio Umberta Ferarija i Đakoma Naldija.

Prvi je kondicioni trener, drugi fizioterapeut, a prvoplasirani u svetskom poretku tenisera očigledno ih smatra krivim za to što je zabranjena suspstanca klostebol dospela u njegov organizam tokom Mastersa u Indijan Velsu, ovog proleća, a on posle pola godine dospeo u centar doping skandala. 

Njih dvojica se neko vreme nisu pojavljivali na Sinerovim treninzima, a Korijere delo sport to objašnjava kao logičan potez, ozbzirom da Siner smatra da ga je njihova nepažnja koštala pada na doping testu i oduzimanja manjeg broja ATP bodova.

A, pre svega narušenog ugleda, jer je Italijan sjajno prošao u poređenju sa Simonom Halep na primer, koja je isto tvrdila da je nevina a ipak je "osuđena" na dugu suspenziju, obzirom na to da su mnogi prozivali i njega i ATP zbog blage sankcije. 

Siner je postavljen za prvog nosioca US Opena, na kom naš Novak Đoković brani titulu i napada 25. Grend slem trofej. U međuvremenu su zajedno, takođe u Njujorku, odigrali revijalni piklbol meč