ATP

Mrzim kada to rade: Mats Vilander lupio javnu packu "nesavršenom" Karlosu Alkarazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 13:00
Karlos Alkaraz, španski teniser, dobio kritiku od Matsa Vilandera Guliver/AP Photo/Jeff Dean
Karlos Alkaraz, španski teniser, dobio kritiku od Matsa Vilandera

Karlosu Alkarazu ne ide poslednjih nedelja, pa je tako posle izgubljenog finala Olimpijskih igara u Parizu, kada je Novak Đoković pečatirao svoju grandioznu i neponovljivu tenisku karijeru, nedavno izvisio za trofej i na turniru u Sinsinatiju. Uz to je još dobio javnu kritiku nekadašnjeg "reketaša" Matsa Vikandera

S tim što je na Mastersu u američkom gradu ispao u ranoj fazi takmičenja, kada ga je izbacio veteran Gael Monfis, kog naš Nole, recimo, pobeđuje gde god da ga sretne i tako već godinama.

"Podloga u Sinsinatiju je veoma teška za igranje. Veoma je vetrovito, tereni su veoma brzi, očigledno je veoma umoran, nije pobedio na Olimpijskim igrama", razume sadašnji momentum mladog Španca poznati Šveđanin.

Međutim, već neko vreme poznati teniski TV komentator se užasava Karlosovog lomljenja reketa tokom pomenutof meča. Iako se ovaj izvinio publici na besnom udaranju rekvizita o beton. 

"Mrzim da vidi da neko lomi reket, jer mislim da je to poslednja stvar koju kao teniser treba da uradite, jer oni nisu besplatni za 99,99 odsto stanovništva. Teniski reketi nisu besplatni. Nemojte ih lomiti", jasan je Vilander.

U isto vreme, Vilander smatra da poslednji gubici mogu imati otrežnujuće dejstvo na momka koji iza sebe ima nekoliko važnih trijumfa nad najvećim teniserom sveta svih vremena, iz Beograda. Grend slem tantijema, takođe. 

"U isto vreme, malo se odvojio od toga da je 100 odsto apsolutno savršen sportista u svakom trenutku, van terena, na terenu, na mrežama, baveći se dobrotvornim radom. Sada se malo udaljio od toga. ‘Čekaj malo, nisam skroz savršen’, mislim da je to na neki način dobro za njega, mislim da skida pritisak sa njega", opominje Vilander mladog Alkaraza pred početak US Opena sledeće nedelje.