ATP

Halep rekla isto što i Siner, pa suspendovana: Džon Mekinro ljut zbog dvostrukih doping aršina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 18:01
Janik Siner, italijanski teniser, nije udalje iz ATP tura zbog dopinga Guliver
Janik Siner, italijanski teniser, nije udalje iz ATP tura zbog dopinga

Ne smiruje se tenisko tlo posle zemljotresa izazvane vešću da je Janik Suner dva puta pao na doping testu tokom poslednjeg Mastersa u Indijan Velsu. Što zbog činjenice da je prvi reket sveta uopšte koristio nedozvoljenu susptancu klostebol, što zato što je prošao samo s oduzimanjem 400 ATP bodova i 300.000 evra zarade na pomenutom turniru, što je iznerviralo i Džona Mekinroa. 

Pogotovo što su neke njegove kolege prolazile mnogo gore, a Grend slem šampionka Simona Halep, na vrhuncu snage, dobila dugu takmičarsku suspenziju, Iako je Rumunka, kao i Italijan, tvrdila da je i ona slučajno konzumirala jednu drugu zabranjenu supstancu. 

 

 

"Ne znam dovoljno o ​​Jedinici za borbu protiv dopinga da bih zaista znao šta se tamo dešava, da budem potpuno iskren. Ova vest je tek izašla. To je svakako iznenađujuće i šokantno u ovom trenutku, posebno za mene, kada se to dogodilo u martu. Prošlo je šest meseci. Ovo je prvi put da je neko, bar koliko ja znam, čuo za to", legendarni američki teniser Džon Mekinro zatečen je i time što se pola godine ćutalo o pomenutom skandalu Sinera.

U istom razgovoru za ESPN nije mogao da ne pomene nekada prvi ženski reket sveta, čije su žalbe u početku oddbijane, dok konačno nije uspela da izdejstvuje skraćenje zabrane igranje mečeva s WTA oznakom. 

"Ne znam kako prave razliku između jedne osobe koja kaže da nije namerno uzela zabranjenu szpstancu, a zatim nekog drugog ko kaže istu stvar suspenduju. Mislim da je Halep to isto rekla, a ona je suspendovana na 18 meseci. Ne znam kako donose ovakve odluke. Naravno, iz perspektive igrača, želite da standardi budu isti za sve. Reč je o momku koji je trenutno broj 1 na svetu na kompjuterskoj rang listi. Ovoe iznenađujuća vest za sve nas", smatra nekada trofejni teniser.