ATP

Ako napravi herkulovski poduhvat na US Openu...: Kris Evert sluti Đokovićevu penziju posle Njujorka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 17:22
Novak Đoković, srpski teniser, na US Openu juri 25. Grend slem krunu Guliver
Novak Đoković, srpski teniser, na US Openu juri 25. Grend slem krunu

Novak Đoković sanjao je velike snove i video sebe na pijadestalu još kao malo dete, a ni rekordne 24 Grend slem titule i silne brojke iz kategorije "niko nikada" nisu namirile njegove teniske apetite. Najbolji teniser sveta svih vremena nije napustio ATP tur ni kada je osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ovog leta, ispunio jedinu preostalu profesionalnnu želju, pa opet Kris Evert smatra da bi uskoro mogao da kaže zbogom "belom sportu".

Konkretno, legendarna američka teniserka, poznata i kao veliki poštovalac lika i dela Srbina, veruje da bi Đoković mogao da ode posle ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država (26. jul - 8. septembar). Ukoliko 25. put bude šampion jednog od turnira "velike četvorke" i tako se definitivno "otarasi" Margaret Kort, koja je takođe uzela 24. takve krune, od čega dobar deo pre teže Open ere. 

"To bi bio herkulovski poduhvat. U tom slučaju bio bi najbolji igrač ikada, najbolji muški igrač ikada. Prema mišljenju mnogih on to već i jeste - osvojio je čak i Olimpijske igre, nakon onoga što je prošao sa operacijom. To je bilo kao bajka. Niko to nije očekivao. Ali znate šta? Verujem u karmu. Ovaj momak je ceo život radio naporno, trpeo je kritike i to što su ga predstavljali kao "lošeg momka" u odnosu na Federera i Nadala. On to zaslužuje. On to sve zaslužuje", izjavila je Evert za američki ESPN.

 

 

U nastavku priče dodatno je pojasnila svoju pretpostavku mogućeg scenarija, istina uz ogradu da je Đoković možda još gladan uspeha i pomeranja granica.

"Mislim da bi, ako osvoji 25. grend slem, završio karijeru. Nadmašio bi Margaret Kort, osvojio je Olimpijske igre. Ako bi osvojio titulu, dozvolila bih mu da se penzioniše. Mislim da bi mu svi dali tu dozvoli. To bi bilo nestvarno. Ali on je motivisan više od bilo koga drugog. Imao je mnogo uspona i padova u životu, u braku, u ličnim odnosima, upravo zbog toga. Ali je uspeo i sve odnose da izgladi. Čini se da je u dobroj poziciji", poručila je bivša teniserka.

Žreb za US Open na programu je u četvtak od 18 časova, a Đoković brani titulu. Osim prošlog leta, u Njujorku mu nijee bilo ravnih 2011, 2015. i 2018. godine.