ATP

Odluka o povlačenju još nije doneta: Nadal igra Lejver kup, a posle toga...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 07:38
Rafael Nadal još razmišlja o terminu povlačenja iz tenisa tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)
Rafael Nadal još razmišlja o terminu povlačenja iz tenisa

Rafael Nadal će izaći na teren za mesec dana na Lejver kupu. To je za sada sigurno, ali španski as još uvek nije doneo odluku kada će i da li će ove godine završiti i profesionalnu karijeru.

Jedan od najboljih igrača ovog sporta već je istakao da neće ove godine učestvovati na US openu. To je bila i logična odluka, jer forma koju je pokazivao po povratku na teren posle povrede ne garantuje borbu za trofej. 

"Odlučio sam da se ne takmičim na ovogodišnjem US openu gde imam fantastične uspomene. Propustiću naelektrisane noći na Ešu, ali jednostavno mislim da nisam spreman da dam 100% sebe. Hvala svim mojim fanovima na US openu, nedostajaćete mi, ali vidimo se sledeći put", objasnio je Nadal pre dve nedelje.

Uzeo dres od Mbapea

Rafael Nadal gledao je Real na Majorki i posle meča uslikan je kako uzima dres od Kilijana Mbapea.

Na Olimpijskim igrama u Parizu Novak Đoković je na putu do zlata već u drugom kolu relativno lako izašao na kraj sa višedecenijskim najtežim rivalom.

"Ne žurim da odlučim o mojoj budućnosti. Ono što je sigurno je da ću igrati na Lejver kupu a posle ćemo videti", istakao je Nadal za "Marku".

Rodžer Federer se baš na Lejver kupu pre dve godine oprostio od aktivnog igranja i to u dublu sa Nadalom. Da li će Španac izabrati ovo takmičenje ili će izabrati neki drugi turnir ostaje da se vidi. U svakom slučaju, Rafa još razmišlja.