ATP

Alkaraz se izvinio navijačima zbog lomljenja reketa: Radiću na tome da se to ne ponovi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 18:35
Karlos Alkaraz na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Karlos Alkaraz na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci

Španski teniser Karlos Alkaraz uputio je javno izvinjenje zbog lomljenja reketa i ponašanja tokom meča u kom ga je Francuz Gael Monfis pobedio u osmini finala mastersa u Sinsinatiju.

"Izvinjavam se jer moj jučerašnji stav nije bio korektan i to je nešto što ne bi trebalo raditi na terenu. Ja sam čovek, imao sam nagomilane probleme iznutra i ponekad je veoma teško da se kontrolišeš kad ti je puls tako visok. Radiću na tome da se to ne ponovi. Vreme je za razmišljanje o Njujorku", napisao je Alkaraz na društvenoj mreži "X".

 

 

Podsećamo, Alkaraz se pošle meča aktivno žalio na podlogu na kojoj se igralo, ističući da je najbolji na šlaci, ali da ovo nije bio teren sa kojim je upoznat. 

"Došao sam ovde uveren da ću se osećati dobro, da ću prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako da igram na ovoj podlozi. Znam kako da igram na ovoj podlozi, ali ispostavilo se da je u pitanju potpuno drugačija podloga, potpuno drugačiji sport… Loptice su išle mnogo brže na Centralnom, odskakale su mnogo, mnogo više na ostalim terenima. Nemoguće je izvući nijednu dobru stvar iz ovog meča", dodao je Španac.

Alkaraz je ove godine osvojio Rolan Garos i Vimbldon, a nedavno je poražen od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Sledeće nedelje igraće na US Openu gde je osvojio titulu 2022. godine. Pehar u Njujorku braniće Đoković.