ATP

Alkaraz razočaran porazom: Najgori meč u karijeri, ali i podloga nije bila očekivana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 07:58
Karlos Alkaraz je lomio reket od besa Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez
Karlos Alkaraz je lomio reket od besa

Karlos Alkaraz je eliminisan u drugom kolu teniskog turnira Mastersa u Sinsinatiju od Gaela Monfisa (0:2) i opravdanje je našao u svom tenisu, ali ne samo u tome.

"Neprijatan poraz, mislim da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri", rekao je Alkaraza koji je izgubio 590 bodova za ATP listu.

Devet dana pre početka US opena bila je ovo opomena za Španca, koji je imao i periode jake frustracije kada je iskalio bes na reketu.

"Razmišljam na isti način, uvek idem da osvojim turnir. Iskreno, nisam mogao da igram. Trenirao sam veoma dobro pred start turnira, prethodnih dana sam se osećao prilično dobro, udarao sam lopticu čisto, kretao se odlično".

Teren je bio neprijatno iznenađen je za srebrnog sa OI u Parizu.

"Došao sam ovde uveren da ću se osećati dobro, da ću prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako da igram na ovoj podlozi. Znam kako da igram na ovoj podlozi, ali ispostavilo se da je u pitanju potpuno drugačija podloga, potpuno drugačiji sport… Loptice su išle mnogo brže na Centralnom, odskakale su mnogo, mnogo više na ostalim terenima. Nemoguće je izvući nijednu dobru stvar iz ovog meča", dodao je Španac.