ATP

Cicipas oterao oca, pa za trenera angažovao selektora Dejvis kup reprezentacije Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 11:20
Stefanos Cicipas, grčki teniser, ima novog trenera Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Stefanos Cicipas, grčki teniser, ima novog trenera

Grški teniser Stefanos Cicipas smenio je svog oca Apostolosa Cicipasa sa mesta glavnog trenera u njegovom timu saradnika, ali mu je brzo našao zemenu i to u liku svog zemljaka Dimitrisa Hadžinikolaua.

Trenutno 11. reket sveta s ocem se razišao posle Olimpijskih igara u Parizu, gde ga je eliminisao potonji šampion, najbolji teniser sveta i njegov stari "dželat" Novak Đoković ili, još preciznije, nakon eliminacije na turniru u Montrealu posle toga.

Od profesionalne saradnje sa Cicipasom seniorom emotivno se oprostio, ali nije imao vremena za gubljenje pa je odlučio da angažuje selektora Dejvis kup reprezentacije Grčke. On će ga pratiti najpre na turniru u Sinsinatiju (12-19. avgust).

 

 

Posle Mastersa u Sjedinjenim Američkim Državama trebalo bi da ostanu zajedno i tokom Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, malo kasnije (16. avgust - 8. septembar). Sve sa ciljem da se Cicipas što pre vrati u Top 10 na ATP listi. 

Ovo neće promeniti stalni angažman Stefanosovog novog trenera, jer ostaje selektor Helena, pa će već sredinom sledećeg meseca voditi grčki sastav protiv Srbije u Beogradu.