ATP

Dušan Lajović se okreće OI: Lorenco Muzeti eliminisao Srbina u Umagu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2024 11:12
Dušan Lajović uz Đokovića jedini predstavnik Srbije u Parizu Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Dušan Lajović uz Đokovića jedini predstavnik Srbije u Parizu

Srpski teniser Dušan Lajović (34) eliminsan je sa turnira u Umagu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Italijana Lorenca Muzetija (22) u tri seta - 5:7, 6:3, 6:0.

Odličnim igrama u proteklom periodu na izuzetno teškom turniru u Istri, popularni Duci izborio je mesto među osam najboljih, ali nije imao snage da izdrži jak kontinuitet protiv Muzetija, koji je posle preokreta i velike borbe slavio nakon nešto manje od dva i po časa igre.

Italijan je tako izborio mesto u polufinalu, gde se sastaje sa Jakom Menšikom iz Češke, a ukoliko opravda ulogu favorita, u finalu čeka boljeg iz meča Andrej Rubljov - Francisko Čerundolo.
 

 

 

Što se Lajovića tiče, Dušan može sada kompletnu pažnju da usmeri ka Parizu i Olimpijskim igrama, gde je uz Novaka Đokovića, jedini predstavnik iz Srbije u muškoj konkurenciji.

Svoj meč u francuskoj prestonici igraće u nedelju, a rival mu je Nemac Maksimilijan Marterer, inače 111. teniser sveta.

Oni su se do sada samo jednom sreli na ATP turu. Bilo je to krajem jula 2011. godine na turniru u Kicbilu, kada je šampion bio Filip Kolšajber, a pobedu je odneo srpski teniser rezulatom 2:0 (7:5, 7:6).