ATP

Rafael Nadal nije ni bleda senka šampiona: Španac glatko izgubio finale u Baštadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 16:04
Rafael Nadal, španski teniser, bez titule u Baštadu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias, File
Rafael Nadal, španski teniser, bez titule u Baštadu

Svaki novi meč Rafaela Nadala daje za pravo ljubiteljima tenisa koji smatraju da je prošlo vreme jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena i ne mogu da veruju zbog čega uporno odlaže odlazak u igračku penziju, pa tako i njegov današnji porau u dva seta u finalu turnira u Baštadu.

Da je mlađi i pre svega zdraviji, tj. da nije tako često i toliko dugo poslednjih godina pravio takmičarske pauze, ne bi sigurno imao problema sa Nunom Boržešom, ovako ga je malo poznati Portugalac glatko savladao na kraju takmičenja u Švedskoj - 6:3, 6:2. S brejkom više u prvom delu meča (3:2) i dva oduzeta gema na servis rivala u nastavku. 

Za samo 88  minuta "rešio" je osvajača 22 Gred slema i večitog rivala Novaka Đokovića (24) i Rodžera Federera (20), osvojivši tek prvi trofej u karijeri. Da uspeh i kurizoitet budu veći, Portugalac na putu do uspeha nije pobedio nijednog rivala iz Top 100 na ATP listi. 

Rafael Nadal nije tako uspeo da se dođe do 93. titule u karijeri, a jedino što ga može ohrabriti jeste podatak da mu je ovo bilo prvo finale posle Rolan Garosa 2022. godine. U susret Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust).