ATP

Nadal posle dve godine u finalu ATP turnira: Kvalifikant iz Hrvatske pao nakon preokreta u Švedskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2024 15:51
Rafael Nadal slavi plasman u finale ATP turnira Tanjug/Adam Ihse/TT News Agency via AP
Rafael Nadal slavi plasman u finale ATP turnira

Posle više dve godine Rafael Nadal boriće se za titulu na nekom od ATP turnira. Jedan od najboljih igrača u istoriji "belog sporta" plasirao se danas u finale takmičenja u švedskom Bostadu, nakon što je prethodno pobedio Duju Ajdukovića iz Hrvatske u tri seta (4:6, 6:3, 6:4), a za titulu na ATP turniru iz serije 250 boriće se protiv pobednika meča Tirante - Boržeš.

Nakon silnih problema sa povredama i ozbiljnih pitanja o nastavku karijere, španski teniser odigrao je odličan turnir na severu Evrope, gde je posle preokreta i velike borbe danas u polufinalu pobedio kvalifikanta iz Hrvatske.

Time je posle Rolan Garosa i osvajanja titule na njegovom omiljenom turniru 2022, obezbedio tek drugo finale u poslednje dve godine, a da li će mu se i sutra posrećiti, kao i tad u Parizu protiv Kaspera Ruda, ostaje da se vidi nešto posle 16.00 časova. (Finale je na programu od 13.50).

 

 

Što se današnjeg meča sa Hrvatom tiče. Ajduković je furiozno otvorio meč i poveo sa 1:0 posle dva brejka u prvom i trećem gemu uvodnog seta.

Koncentracija Ajdukoviću opala je tokom drugog seta, kada je nakon razmene brejkova, Španac još jednom oduzeo servis rivalu za ključno vođstvo od 4:2 u gemovima.

Odlučujući set bio je najzanimljiviji.

Videli smo pregrškt brejkova. Najpre je Nadal dva puta oduzeo servis Hrvatu i poveo sa 3:0. Međutim, Ajudković, inače 130. teniser sveta, vratio je oba brejka i stigao do izjednačenja (3:3), ali nije imao snage za nešto više.

Nadal je ribrejkom vratio rezultat na svoju vodenicu (4:3), a potom sigurnom igrom na svom servisu, stigao do finala posle nešto više od dva časa igre.