ATP

Dušan Lajović završio misiju na turniru u Hamburgu: Kobno drugo kolo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2024 22:00
Dušan Lajović, srpski teniser, završio takmičenje u Hamburgu Guliver
Dušan Lajović, srpski teniser, završio takmičenje u Hamburgu

Ova sreda definitivno nije po meri srpskih tenisera, jer je i Dušan Lajović izgubio i ispao sa turnira u Hamburgu, odakle ga je ispratio Sebastijan Baez u dugom i teškom meču od tri seta - 1:2 (6:4, 5:7, 2:6).

Pre nekoliko sati svoju misiju u Gštadu završio je Hamad Međedović, a onda je zaustavljen i njegov stariji i bolje rangirani zemljak iz Beograda. Iako je dobio prvi deo susreta u nemačkom gradu. 

Napravio je brejk u petom gemu, Baez je vratio istom merom u narednom, da bi Lajović ponovo slavio u gemu na servis rivala iz Argentine i njime zakoračio ka, izgledalo je u tom tenutku, željenoj pobedi.

 

 

Nažalost, nije na kraju gledao taj film. Imao je priliku da završi meč u dva seta, međutim, nije bio miran i precizan kada je bilo najpotrebnije, pa je Južnoamrikanac vratio borbu na početni odnos snaga. 

Baez se razigrao u odlučujućem setu, a Lajović je prosto nestao sa terena. Rival je nizao gemove, da bi posle 3:0 bilo već jasno ko će izaći kao konačmni slavljenik i ostati na turniru ATP serije 500.