ATP

Lajović i Međedović prošli u drugo kolo odvojenih turnira

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.07.2024 15:56
Dušan Lajović se namučio protiv Brazilca Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Dušan Lajović se namučio protiv Brazilca

Srpski teniseri Dušan Lajović i Hamad Međedović uspešno su startovali na turnirima u Hamburgu i Gštadu.

Lajović se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Hamburgu pošto je savladao Brazilca Felipea Meligenija Alvesa rezultatom 2:1 (6:2, 6:7(5:7), 6:3) posle dva sata i 27 minuta igre. Lajović je dominantno osvojio prvi set, sa dva brejka. U drugom setu nije bilo brejka, a kod vođstva Brazilca 5:4 Lajović je na svoj servis spasio jednu set loptu. Set je zatim ušao u taj brejk koji je pripao Brazilcu. U trećem, odlučujućem setu, Lajović je napravio rani brejk i zatim priveo meč kraju.

Rival Srbinu u drugom kolu biće pobednik meča Sebastijan Baez (Argentina) - Dominik Kepfer (Nemačka). Turnir na šljaci u Hamburgu igra se za nagradni fond od 1.891.995 evra.

Međedović je u drugo kolo turnira u švajcarskom gradu Gštadu došao posle pobede nad Markom-Andrea Haslerom 2:1 (6:7(3:7), 7:6(7:2), 6:3). Meč je igran u dva dana, prekinut je u ponedeljak zbog mraka.

Prethodno je Švajcarac dobio prvi set u taj-brejku sa 7:3, dok je u drugom setu u trenutku prekida bilo 2:1 za Međedovića. Danas je Međedović zaigaro mnogo bolje nego juče i uspeo je da preokrene i pobedi. Meč je trajao dva ipo sata. 

Međedović će u drugom kolu igrati protiv prvog nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa, koji je na startu turnira bio slobodan. Nagradni fond turnira koji se igra na šljaci u Gštadu je 651.865 evra.