ATP

Karlos Alkaraz: Ja sam svoje odradio, sada fudbaleri da urade isto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 18:10
Karlos Alkaraz je osvojio četvrtu Grend slem titulu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Karlos Alkaraz je osvojio četvrtu Grend slem titulu

Novak Đoković je u finalu Vimbldon poražen od Karlosa Alkaraza 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, te je tako i drugu godinu zaredom izgubio od istog protivnika na Grend slemu u Londonu.

Alkaraz sumirao utiske nakon meča i objasnio njegovo viđenje same završnice gde je prvo propustio tri meč lopte.

"Bilo je 40:0 za mene i nisam ispratio to što je Đoković neverovatan borac iako sam znao da će tražiti svoju šansu. Bilo je teško za mene da ostanem miran i fokusiran posle te situacije, ali se ušlo u taj-brejk gde sam pokušao da igram najbolji tenis i zadovoljan sam što sam uspeo u tome. Srećan sam što sam u ovoj situaciji jer sam očigledno igrao dobro", rekao je Alkaraz.

Španac je postao tek šesti igrač u istoriji koji je u jedno godini osvojio Rolan Garos, a zatim i Vimbldon.

"Samo se borim i verujem u sebe, ne znam šta da kažem drugo, sjajna je stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili ove turnire jer ne smatram sebe velikim šampionom još uvek i trudim se da nastavim da idem svojim putem i da gradim svoju karijeru najbolje što mogu", objasnio je Karlos.

Trećeplasirani teniser na ATP lisit će večeras pratiti finale Evropskog prvenstva, gde će njegova Španija odmeriti snage sa Engleskom.

"Gledaću sa mojim timom. Ne znam gde i kako, ali tako će biti. Ja sam svoj posao uradio, hajde sada fudbaleri da urade isto. Biće sigurno teška utakmica, a nadam se da će bolji tim osvojiti titulu", izjavio je Alkaraz.

Na kraju, španski teniser se osvrnuo još jednom na Đokovića i njegovu operaciju kolena, a zatim se zahvalio svom timu i porodici.

"Jedna stvar, mnogo sam nervozan i zaboravio sam da čestitam Novaku Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste neverovatan posao posle operacije i Rolan Garosa jer nismo ni znali da li ćeš igrati, a ti došao do finala. Ako se osećaš fizički dobro to je neverovatno, pričao sam sa timom o tome koliko je neverovatno da igraš mečeve i osvajaš poene par nedelja nakon operacije. Veliko poštovanje, sve čestitke. Moj tim i moja porodica su tu, hvala im na podršci i to tokom sve četiri nedelje, a ne samo danas. Hteo sam da budem u što boljoj formi i potrebna mi je bila sva ta podrška svakog dana jer je teško kada ste daleko od porodice i svojih ljudi pa vam hvala što ste uz mene i nadam se da ćemo imati još trenutaka poput ovog", zaključio je Alkaraz.