ATP

Đoković u finalu Vimbldona: Vreme je za reprizu sa Alkarazom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 20:53
Đoković se ponovo nalazi u finalu Grend slema Britanije sa Špancem Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy
Đoković se ponovo nalazi u finalu Grend slema Britanije sa Špancem

Srpski teniser, Novak Đoković savladao je italijanskog igrača Lorenca Muzetija sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4) nakon skoro tri sata igre, i tako sebi ostvario prolazak u finale Vimbldona, gde ga očekuje ponovni susret sa španskim predstavnikom Karlosom Alkarazom. 

Prvi set je protekao kako je i bilo očekivano. Svako je držao svoj gem u početku, dok Novak pri rezultatu 3:2 nije došao do brejka. 

Ipak, u gemu kojim je trebao prisvojiti sebi prvi set, Đoković praktično "prodaje" brejk i vraća servis u ruke svog protivnika. Srećom po našeg tenisera, već u narednom je bio staložen, tako da je uspeo da novim brejkom dođe do prednosti. 

Već u drugom viđena je ozbiljnija, ako ne i najveća borba na ovom susretu. Na samom startu Italijan oduzima servis Đokoviću, ali posle šest gemova, Novak uzvraća istom merom. 

 

 

Prilično su odmereno igrala obojica, tako da je viđeno nekoliko prelepih prebacivanja. Upečatljivo će ostati ono kada je Muzeti spasao Novakovu lopticu koja je išla u aut, da bi je smečovao nasred desne aut linije. 

Na kraju je u krajnje neizvesnom taj-brejku kao pobednik izašao srpski teniser. 

Posle brejka Novaka Đokovića na startu trećeg, očekivalo se da je Srbin konačno slomio otpor svog protivnika. Do rezultata 5:3, Nole je čuvao svoj servis, a onda je došao u priliku da Muzetiju oduzme njegov i tako pobedi. Imao je tri meč lopte, ali je nesmotreno prepustio svaku. 

U narednom gemu je viđena ozbiljna borba, gde je i Muzeti mogao doći do brejka, ali sledeću meč loptu nije propustio, čime je sebi obezbedio novi okršaj sa Karlosom Alkarazom u finalu Vimbldona. 

Ovaj duel možete pratiti od 15.00 časova na Centralnom terenu.