ATP

Alkaraz će braniti trofej Vimbldona: Španac čeka Đokovića ili Muzetija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2024 17:37
Karlos Alkaraz čeka boljeg iz duela Đoković - Muzeti. Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Karlos Alkaraz čeka boljeg iz duela Đoković - Muzeti.

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima (6:7 {1:7}, 6:3, 6:4, 6:4). Meč je trajao dva sata i 59 minuta.

Alkaraz je treći teniser sveta, dok je Medvedev peti igrač na ATP listi. Španski teniser je tako došao do pete pobede u sedmom međusobnom duelu sa Medvedevom. Mora se priznati da je Karlos stigao do trijumfa znatno lakše nego što se to očekivalo, te da u poslednja dva seta ne možemo reći da smo videli naročitu borbu na terenu. 

Oba tenisera su napravila po dva brejka u prvom setu. Medvedev je bio bolji u taj-brejku rezultatom 7:1. Alkaraz je u drugom i trećem setu napravio po jedan brejk. Tako je poveo 2:1 u setovima.

Španski teniser je napravio brejk na početku četvrtog seta. Medvedev je u sledećem gemu vratio brejk. Alkaraz je u sedmom gemu ponovo napravio brejk što je bilo dovoljno za osvajanje četvrtog seta i pobedu.

Branilac titule će u nedelju u finalu Vimbldona igrati protiv boljeg iz drugog polufinala koji igraju Novak Đoković i Lorenco Muzeti. 

Podsećamo, u prošlogodišnjoj borbi za trofej najpresitžnijeg turnira Velike Britanije, upravo smo gledali okršaj najboljleg reketa sveta i Karlosa Alkaraza. Tada je Španac bio bolje sa 3:2 u setovima, iako je Novak imao prednost posle prvog seta.

Finale Vimbldona će se igrati od 15.00 časova na Centralnom terenu.