ATP

Valjda ćemo pobediti Nemce: Vimbldon po strani, Alkaraza zanima samo šta radi Španija na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 19:40
Karlos Alkaraz obezbedio plasman u osminu finala Vimbldona. Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Karlos Alkaraz obezbedio plasman u osminu finala Vimbldona.

Španski teniser i branilac trofeja na Vimlbdonu Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala grend slem turnira u Londonu posle pobede u pet setova nad Frensisom Tijafom.

Treći teniser sveta pošteno se namučio protiv Amerikanca. Bio je na set od eliminacije, da bi temelje pobede i plasmana među 16 najboljih na turniru, postavio u četvrtom setu. Alkaraz je najpre izjednačio rezultat na 2:2, da bi nošen odličnom igrom u taj-brejku četvrtog seta, bez većih problema dobio i peti, odlučujući set.

Nakon susreta na Centralnom terenu Alkaraz je pohvalio rivala, rekavši da je uvek veliki izazov igrati protiv Tijafoa, koji je u prošlosti umeo da namuči trećeg tenisera sveta, da bi se potom osvrnuo na meč njegove Španije i Nemačke na EURO.

"Uvek je izazov igrati protiv Fransisa, mnogo je talentovan. Teško je igrati protiv njega i pokazao je to sve još jednom. Zaslužuje da bude u vrh. Nije mi bilo lako  da pronađem svoju igru i da se adaptiram, da nađem rešenja. Uspeo sam na kraju", rekao je Alkaraz.
 

 

 

Upitan je i šta je rekao sebi pred taj-brejk četvrtog seta, kada je bio na rubu poraza.

"Imao sa teške trenutke u 4. setu i govorio sam sebi da treba da se borim i razmišljam o sledećem poenu. U taj-brejku sam rekao sebi da moram da napadnem. Kada je tako, obično se završi dobro, po mene tako je i sada bilo", dodao je aktuelni šampion Vimbldona.

Osvrnuo se i na meč fudbalera Španije i Francuske, koji je trenutno u toku.

"Koji je rezultat? Idem odmah da gledam, da uključim TV i da navijam za Španiju. Nadam se da će biti uspešni", rekao je Alkaras.