ATP

Izgubio od Puja pa najavio kraj? Đere pred važnom odlukom - očigledno da nisam u stanju da igram svoj najbolji tenis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 11:42
Da li je to Laslo Đere najavio kraj karijere Guliver/Images via Reuters/John Sibley
Da li je to Laslo Đere najavio kraj karijere

Laslo Đere bio je vidno utučen posle poraza nad Lukom Pujom. Srpski teniser posle velike borbe izgubio je meč drugog kola Vimbldona protiv Francuza u pet setova, a nakon susreta koji se igrao dva dana zbog mraka, najavio je radikalaz potez, ali nije tačno objasnio šta pod tim podrazumeva.

"Očigledno nisam u stanju da igram svoj najbolji tenis. Ne znam kako bih komentarisao meč, da li ima smisla. Imam u glavi šta treba da uradim. Ne bih pričao o tome sada posle meča, ali nakon par turnira je jasno... Žao mi je što me telo sprečava da pružim svoj maksimum i gubim ovakve mečeve", rekao je Đere i dodao:

"Prvi set sam ja zeznuo i to je tako. Treći set sam odigrao kao dan pre toga, na dosta dobrom nivou. Jednostavno, krene mi lakat da pravi probleme i onda krene kao lavina. Sve se sruši kao danas. Za drugi set sam ja kriv što sam izgubio, moja greška, ali za četvrti i peti set ne bih krivio sebe. Nije loš on igrač, ali je daleko od nekadašnjeg Puja. I da sam dobio meč, moj lakat nije spreman za ozbiljniji tenis. Kada to kažem, mislim na Top 50, možda čak i za Top 100, to je glavni problem", dodao je Đere.
 

 

 

Njihov susret prekinut je u utorak zbog mraka.

"Nije mi drago, ali možda za lakat dobro. Ali, ni to me nije spasilo. Krene lakat da zateže, igram sa drugim servisom, pa stanu noge 10 odsto, pa se odrazi na rezultati i onda uđem u neki strah, sve lančano", još jednom se osvrnio na svoj problem Đere.

Plan za budućnost je jasan.

"Da se oporavim i da bude na sto odsto", zaključio je Đere.