ATP

Đere ispao sa Vimbldona: Sve manje Srba u Engleskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 18:08
Laslo Đere neće više nastupati na Vimbldonu ove godine. Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte
Laslo Đere neće više nastupati na Vimbldonu ove godine.

Laslo Đere je eliminisan sa ovogodišnjeg Vimbldona pošto je u meču prvog kola izgubio od Luke Puja. Podsetimo, ovo je bio nastavak jučerašnjeg meča koji je prekinut zbog mraka. I danas je nastavljen i rezultat je bio 3:2 (3:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:1) u korist 212. na ATP listi.

S obzirom na Đereov plasman, u pitanju je veliko iznenađenje. Naime, naš predstavnik je čak 51. teniser sveta, što znači da je znatno lošije plasiranog igrača, koji će u sledećem kolu odmeriti snage sa pobednikom meča između Feliksa Ožea-Alasimea i Tanasija Kokinakisa.

Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Laslo Đere, srpski teniser

Postao je trend ove godine da naši teniseri napuštaju Englesku u ranoj fazi takmičenja. Što se ženske konkurencije tiče, Olga Danilović je ispala u prvom kolu, a u muškoj Hamed Međedović nije stigao do glavnog žreba, dok je - Srpski teniser Dušan Lajović sa Sumitom Nagalom iz Indije nije uspelo da se plasira u drugo kolo Vimbldona u dubl konkurenciji, kao ni sam u singlu. 

Oni su danas u prvom kolu poraženi od Španaca Pedra Martineza i Haumea Munara 6:2, 6:2. Meč je trajao 67 minuta. Martinez i Munar će u drugom kolu igrati protiv Finca Harija Heliovara i Britanca Henrija Patena, koji su savladali Italijane Simonea Bolelija i Andrea Vavasorija 6:3, 6:4.

Lajović je pre dva dana poražen u prvom kolu u singl konkurenciji od Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 6:4. Ostaje nam još da gledamo Novaka Đokovića. 

Srpski teniser će meč drugog kola Vimbldona protiv Britanca Džejkoba Fernlija igrati u četvrtak od 14.30, saopštili su danas organizatori takmičenja. Đoković i Fernli otvaraju sutrašnji dan na Centralnom terenu, a imajući u vidu da on ima krov, meč će početi bez obzira da li u Londonu pada kiša. Kiša je danas i juče pravila velike probleme organizatorima, ali i teniserima, jer su mnogi morali da igraju jedan meč u dva dana.