ATP

Eh, da smo ušli u četvrti set... Lajović sumirao poraz od Dimitrova na startu Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 16:04
Dušan Lajović pred duel sa Grigorom Dimitrovim na Vimbldonu Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Dušan Lajović pred duel sa Grigorom Dimitrovim na Vimbldonu

Dušan Lajović sumirao je utiske posle poraza od Grigora Dimitrova na startu Vimbldona. Voljom žreba, srpski teniser izvukao je 10. igrača ATP liste u prvom kolu kolu grend slem turnira na travi, a bez većih problema na kraju slavio je favorizovani teniser iz Bugarske - 6:3, 6:4, 7:5.

"Težak žreb za prvo kolo, mislim da je realno on imao veliku prednost što je oba seta kretao sa brejkom. Olako sam ih izgubio, Napravio sam šanse u trećem setu, nisam uspeo da ga zadržim. On je jedan od igrača koji igra jako dobro na travi, danas se to i videlo. Osećao se komforno na toj podlozi u trenucima kada se lomio rezultat. Mislim da je par gemova na moju servu odlučilo meč", rekao je Lajović i dodao:

"Imao je visok procenat osvojenih poena na prvi servis. Na moj servis se mnogo više igralo i to je gde je balans prevagnuo da češće budem pod pritiskom. Kada se poen otvorio, bili smo ravnopravni. Na ovoj podlozi je najdominantija stvar prvi servis. Mislim da je to odlučilo ceo meč, barem kad je dinamika", rekao je Lajović i potom se osvrnuo na propuštenu priliku u trećem setu."

 

 

"Sigurno da samo setio da imam šanse. Žao mi je što nismo ušli u četvrti set. Dosta bolje sam krenuo u taj treći set i našao taktiku protiv njega. I te brejkove što je vratio u trećem setu, suviše olako za ovaj nivo i što sam očekivao od sebe."

Nije imao pravu pripremu na ovoj podlozi pred Vimbldon.

"Cilj mi je bio Hale, ali nisam upao. Bio sam prvi napolju. Zbog toga nisam igrao. Odigrao sam tri-četiri egzibicije. Imao sam fizički blok, koji pravim između Rolan Garosa i Vimbldona. Iz ove tačke mi je najveći fokus na Olimpijskim igrama. Pogotovo što se igraju na šljaci. Imam dva pripremna turnira, Hamburg i Umag. Dobra stvar je što je treći turnir u nizu, da uđem u ritam. Igram još ovde dubl u Vimbldonu."

Uzbuđen je zbog Olimpijskih igara.

"Da, debitujem i iskreno se radujem. U tenisu je to dosta drugačije. U poređenju sa drugim sportovima gde je to njihov najbitniji turnir, ovde imaš jako mnogo bitnih turnira. Verujem da ću osetiti euforiju tek kada dođem tamo. To ide postepeno. Sigurno da će biti jedno novo iskustvo. Biti deo olimpijskog sela je doživljaj za sebe", zaključio je Lajović