ATP

Danilović, Kecmanović i Lajović prvi na vimbldonskom terenu: Triling otvara nastupe srpskih predstavnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 12:42
Olga Danilović, srpska teniserka, 1. jula igra prvi meč na Grend slemu u Londonu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Olga Danilović, srpska teniserka, 1. jula igra prvi meč na Grend slemu u Londonu

Srpski tenis imaće petoro predstavnika na najvećem turniru na travi, a prvi će na teren Olga Danilović, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, čije je uvodne mečeve organizator čuvenog Grend slema zakazao za 1. jul. 

Svi, pa i njih troje u petak su žrebanjem dobili rivale, a danas je objavljeno i da će sutra krenuti po plasman u sledeću rundu takmičenja, čijem šampionu i šampionki pripada 2.000 ATP, odnosno 2.000 WTA bodova. 

Jedina dama među njima, mlada Beograđanka u glavni žreb je ušla kao "laki luzer", a ovog ponedeljka će igrati drugi po redu meč na terenu broj devet, protiv Rumunke Anke Todoni. U programu koji kreće u podne. 

Lajović će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova od 12 časova na terenu broj dva, dok će se Kecmanović sastati sa Indijcem Sumitom Nagalom na terenu broj 10, a njihov susret je četvrti po redu.

Program na Cetralnom terenu tradicionalno otvara prošlogodišnji šampion Vimbldona, Španac Karlos Alkaraz, čija je startna prepreka Estonac Marko Lajal, od 14 sati 30 minuta. 

Vodeći teniser sveta, Italijan Janik Siner, igraće treći po redu meč na terenu broj jedan protiv Nemca Janika Hanfmana. Pre njih na teren će izaći prošlogodišnja šampionka Beloruskinja Arina Sabalenka koja će igrati protiv Amerikanke Eme Bektas.

Srbija, kao i uvek, najviše očekuje od Novaka Đokovića, koji je stigao da se oporavi od operacije kolena i spreman je da napadne svoj osmi trofej u Londonu, a jedan od naših aduta biće i Laslo Đere.