ATP

Novak Đoković definitivno igra na Vimbldonu: Prvi rival u Londonu kvalifikant Vita Kopriva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 11:57
Novak Đoković ipak igra na Vimbldonu ove sezone Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković ipak igra na Vimbldonu ove sezone

Posle dosta nagađanja, Novak Đoković ipak je odlučio da zaigra na predtojećem Vimbldonu, koji je na programu od 1. do 14. jula, a prvi rival najboljem srpskom teniseru na turniru biće češki predstavnik i kvalifikant Vita Kopriva.

Novak Đoković postavljen je inače za drugog nosioca na turniru koji je do sada osvajao sedam puta u karijeri, a voljom žreba izbegao je Karlosa Alkaraza i Janika Sinera sve do samog finala. 

Prema projektovanom četvrtfinalu, Novak bi mogao da se sastane sa Hubertom Hurkačem u završnici takmičenja, dok bi u polufinalu mogao da odmeri snage sa Aleksandrom Zverevim.

 

 

Što rivala ostalih srpskih tenisera na Vimbldonu tiče: Miomir Kecmanović sastaće se na startu turnira sa Sumitom Nagalom iz Indije, inače 72. teniserom sveta. 

Laslo Đere ide na megdan Francuzu Lukasu Puji (213), dok je Dušan Lajović najgore prošao na žrebu, izvukavši 10. tenisera ATP liste - Grigora Dimitrova.

Podsetimo, Novak Đoković juri osmu titulu na najvećem teniskom turniru na svetu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Nagradni fond Vimbldona ove godine je rekordnih 50 miliona funti, dok će šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi 2.7 miliona.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Karlos Alkaraz, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio upravo Novaka Đokovića, dok je aktuelna šampionka u konkurenciji dama Marketa Vondrušova.