ATP

Ništa od Vimbldona za Međedovića: Srpski teniser poražen u kvalifikacijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 17:50
Hamad Međedović neće učestvovati na ovogodišnjem Vimbldonu Tanjug/AP Photo/{photograper
Hamad Međedović neće učestvovati na ovogodišnjem Vimbldonu

Srpski teniser Hamad Međedović je poražen u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon. On je izgubio od Beibita Žukajeva 2:1, po setovima 6:7, 7:5, 6:4.

U prvom setu su i kazahstanski i srpski teniser bili poprilično sigurni na svom servisu. Viđene su tek dve brejk lopte sve do ulaska u taj-brejk. Odlučujući gem je odlično otvorio Međedović i poveo 3:0. Protivniku nije dozvolio nijedan mini brejk i na kraju rezultatom 7-3 osvojio prvi set.

Ni u drugom setu nije viđena nešto drugačija slika. Ipak, srpski teniser je bio nešto bolji prilikom svog servisa dok se Žukajev mučio. Međedović je imao čak četiri brejk lopte koje nije iskoristio pri rezultatu 4:3. Propuštene prilike su ga koštale krajem drugog seta jer je Kazahstanac iskoristio vezane brejk šanse, poveo 6:5, a nakon toga i sigurnim servis gemom poravnao na 1:1 u setovima.

Međedović je loše započeo odlučujući set jer je protivnik već u trećem gemu stigao do brejka prednosti. Kazahstanski teniser je do kraja održavao tu prednost i na kraju slavio nakon preokreta.