ATP

Hamad Međedović krenuo prema glavnom žrebu Vimbldona: Pobeda na početku kvalifikacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 19:28
Hamad Međedović, srpski teniser, uspešan na početku borbe za Vimbldon Guliver/AP Photo/{photograper
Hamad Međedović, srpski teniser, uspešan na početku borbe za Vimbldon

Srpski teniser Hamad Međedović pobedom je počeo kvalifikacije za glavni žreb Vimbldona, pošto je u prvom kolu savladao Danijela Rinkona u dva seta - 7:5, 6:3. 

Duel našeg predstavnika i njegovog španskog kolege trajao je nešto više od sat vremena, a Hamad je gotovo sve vreme vodio glavnu reč, što se negde i očekivalo od 127. reketa sveta, jer sa druge strane mreže bio daleko slabije rangirani rival (227). 

Prvi deo meča bio je neizvesniji, jer su obojica branili gemove na svoj servis, naš as čak bez ijednog izgubljenog poena, pa je prelomljen tek u 12, kada je iskoristio prvu brejk loptu. 

U drugom su stvari išle lakše i brže, na ruku Međedovića. Prvo je poveo s 3:1, pa zadržao fokus i snažan udarac, što mu je donelo velikih 5:1 prednosti, što je bio početak kraja nadanjima momka sa Pirineja.

Jeste Rinkon napravio jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da spreči Srbinov duel sa Beibitom Žukajevom iz Kazahstana u nastavku trke za završni deo Grend slema na travi. 

Čuveni turnir u Londonu kreće 1. jula, a završava se dve nedelje kasnije. Hamad je samo prošle godine bio deo pomenutog teniskog spektakla, kada je Karlos Alkaraz u epskom finalu skinuo krunu Novaku Đokoviću, koji bi uprkos nedavnoj operaciji kolena trebalo da napadne 25. GS titulu u karijeri.