ATP

Povreda u Kvinsu ga koštala Grend slem turnira: Endi Marej propušta Vimbldon

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 16:22
Britanski teniser, Endi Marej, propustiće Vimbldon ovog leta. Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Britanski teniser, Endi Marej, propustiće Vimbldon ovog leta.

Britanski teniser Endi Marej propustiće predstojeći Vimbldon zbog povrede leđa, prenosi danas Rojters. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) objavila je danas na društvenoj mreži Iks (X) da je Marej juče operisao cistu na leđima zbog čega će morati da propusti Vimbldon.

Britanski mediji navode da Marej neće imati dovoljno vremena da se oporavi za Vimbldon. Marej je pre četiri dana zbog povrede leđa morao da preda meč osmine finala ATP turnira u Kvinsu Australijancu Džordanu Tompsonu pri rezultatu 4:1 u prvom setu.

Marej (37) je dva puta u karijeri osvojio Vimbldon, 2013. i 2016. godine. On je trenutno 129. teniser sveta. Vimbldon će biti odigran od prvog do 14. jula. 

Tanjug/AP Photo/Martin Rickett

Britanski teniser, Endi Marej

Podsećamo, Novak Đoković, srpski teniser i treći reket sveta, takođe nije siguran da li će nastupati na britanskom Grend slemu. Naime, naš igrač je doživeo povredu na Rolan Garosu, zbog čega je i odustao od četvrtfinalnog okršaja, i sve prilike su sugerisale da neće nastupiti na Vimbldonu. Ipak, juče se pojavila informacija da se Novak zaputio u Englesku, te da postoje šanse da se nađe kao takmičar na turniru.

I pored toga, primarni cilj za ovo letu su Olimpijske igre, a medalja iz Pariza popunila bi jedino prazno mesto u bogatoj kolekciji onog koga neretko nazivaju najvećim u istoriji "belog sporta".