ATP

Aleksandra Krunić ostvarila pobedu karijere: Pred Srpkinjom pala peta teniserka sveta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 17:19
Aleksndra Krunić, srpska teniserka, na sjajan način stigla do Top osam u Hertogenbošu Guliver/AP Photo/Adam Hunger
Aleksndra Krunić, srpska teniserka, na sjajan način stigla do Top osam u Hertogenbošu

Aleksandre Krunić, najčešće iz zdravstvenih razloga, nema - nema, a onda bljesne, a danas je baš zasijala u meču osmine finala turnira u Hertogenbošu. Ne samo što se probila u Top osam jednog od pripremnih takmičenja za Grend slem na travi, nego je sebi "for" za Vimbldon dala najvrednijom pobedom u karijeri.

Ne zbog plasmana ili sledujuće novčane nagrade, već zbog toga što je srušila petoplasiranu na WTA listi - Džesiku Pegulu, pošto je Amerikanku savladala u duelu od tri seta - 7:6, 6:7, 6:4. I to sa 400. pozicije u svetskom sing poretku teniserki. 

 

 

 

Dva seta rešena su taj-brejkom, tako što je prvi pripao Srpkinji, a drugi protivnici. Iako je Aleksandra imala 3:0 u gemovima. U trećem je zato dodala "gas" i značajno smanjila greške, pa je sa turnira u Holandiji ispratila prvu nositeljku turnira. 

Krunićeva će sledeći meč igrati protiv Dalme Galfi iz Mađarske, koja je 138. teniserka sveta. Protivnica iz komšijske zemlje je takođe napravila veliko iznenađenje, eliminacijom Veronike Kudermetove - 2:1 (6:3, 3:6, 7:5).

Naša predstavnica je današnjim trijumfom ostvarila skok od čak 83 pozicije, pa će od ponedeljka biti najmanje 317. teniserka planete. Turnir u holandskom gradu Hertogenbošu igra se na travi i za nagradni fond od 232.244 evra.