ATP

Prve reči šampiona nakon slavlja u Parizu: Nadam se da će Zverev osvojiti grend slem titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 19:54
Karlos Alkaraz slavi pobedu na Rolan Garosu Tanjug/AP Photo/Thibault Camus
Karlos Alkaraz slavi pobedu na Rolan Garosu

Karlos Alkaraz zadržao je stopostotan učinak u grend slem finalima posle pobede nad Aleksandrom Zverevim u finalu Rolan Garosa. Španski teniser posle dosta muke i preokreta, slavio je sa 3:2 u setovima, pa se nakon US Opena i Vimlbdona, popeo danas i na pobednički tron Otvorenog prvenstva Francuske.

"Moram prvo da čestitam Saši na fantastičnom početku godine, kao i na njegovoj igri u finalu. Igrao je na neverovatnom nivou, dao sve od sebe, igrao punim srcem. Doživeo je nekoliko teških trenutaka poslednjih godinu dana i nadam se da će uspeti da se vrati i osvoji neku grend slem titulu", rekao je Alkaraz po završetku meča na "Filip Šatrijeu".

Pohvalio je Španac i svoj tim.

"Neverovatan posao je odradio moj tim, vratio sam se na teren posle povrede. Bilo je naravno, mnogo sumnji da li ću doći ovde uopšte... Zahvalan sam na tome što ste sa mnom i znam da svi u mom timu daju svoj maksimum, odrastao sam uz vas i mi smo jedna stvarno velika porodica, hvala vam."

 

 

Osvrnuo se i na podršku porodice"

"Želeo bih da govorim i o svojoj porodici. Sjajno je što ste tu i podržavate me. Znam i kada niste tu da me podržavate dok me gledate na televiziji. To je sjajan odnos još od kada sam bio dete. Uvek sam posle škole trčao kući da gledam ovaj turnir. Hvala na svemu što ste učinili za mene."

Na kraju je imao poruku za navijače i organizatore.

"Zahvalan sam svima u organizaciji koji su omogućili ovaj turnir i učinili ga posebnim. Kao što je i Saša rekao, nije lako sve uskladiti i zadovoljiti potrebe svih. Ali, uradili ste sjajan posao. Bilo je to fantastično putovanje od prvog meča do danas. Publika je davala sjajnu podršku i na treninzima i na mečevima. Hvala vam i vidimo se uskoro", zaključio je Alkaraz.