ATP

Rune poklekao nakon ponoći: Moćni Zverev stigao do četvrtfinala uz preokret

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 08:00
Aleksander Zverev se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Aleksander Zverev se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa

Svega dva dana nakon što je Novak Đoković zabeležio najkasniji finiš meča u istoriji Rolan Garosa (završio je duel sa Musetijem oko tri časa iza ponoći), publika u prestonici Francuske je uživala u još jednom spektaklu koji je završen kasno u noć.

Aleksander Zverev je savladao Holgera Runea 3:2, po setovima 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (7:2), 6:2. Meč je trajao četiri sata i 15 minuta i završen je oko dva sata posle ponoći.

Svega jedan brejk je viđen u prvom setu, a to je bilo dovoljno da Rune izađe kao pobednika u tom delu meča. Uzvratio je Nemac furioznim drugim setom gde je protivniku dozvolio samo jedan gem.

U trećem setu je bilo borbe, a kada je delovalo da ćemo gledati taj-brejk, danski teniser je oduzeo servis protivniku i tako stigao nadomak trijumfa. Ipak, nije se Zverev lako predao. U čevrtom setu je viđen taj-brejk gde je Nemac izdominirao i sa 7:2 obezbedio peti odlučujući set.

 

 

Odmah na startu poslednjeg seta je Rune mogao do brejka. Četiri brejk lopte je spasio Zverev, a nakon toga iskoristo jednu i oduzeo servis mladom Dancu. Vrlo brzo je na semaforu stajalo 5:2 u korist Nemca, a tada je viđen još jedan brejk čime je potvrđen trijumf.

Aleksander Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv Aleksa De Minora koji je savladao Danila Medvedeva (4:6, 6:2, 6:1, 6:3). Taj meč je na programu u sredu, a satnica još uvek nije određena.